Precisiebeurs hightech

Precisiebeurs is dankzij netwerk, kennis en business dé ontmoetingsplek en de katalysator voor de hele hightech sector

Hij weet dat het programma van de Precisiebeurs ook dit jaar weer uitpuilt van de mooie keynotes, presentaties en lezingen, maar voor Roland Kuijvenhoven komt het uiteindelijk toch neer op het ophalen van het netwerk. “Het is laagdrempelig, je kunt de mensen aanspreken die je een tijdje niet gezien hebt en zij weten jou ook makkelijk te vinden. Dat geldt voor ons op dezelfde manier als voor die honderden collega-bedrijven die hier staan: de Precisiebeurs is dé plek om je te profileren.”

Het is laagdrempelig, je kunt de mensen aanspreken die je een tijdje niet gezien hebt en zij weten jou ook makkelijk te vinden - Roland Kuijvenhoven, directeur-eigenaar van Te Lintelo Systems

Kuijvenhoven is directeur-eigenaar van Te Lintelo Systems, opgericht in 1985 door Ben Te Lintelo en sinds 2015 in handen van Kuijvenhoven. Het bedrijf richt zich op toepassingen voor de fotonica-sector, met expertise in het zenden, manipuleren en detecteren van licht. Voor de hightech maakindustrie is de fotonica niet meer weg te denken en het is dan ook niet zo vreemd dat deze sector een eigen plek heeft gekregen als een van de zes hoofdthema’s van de beurs. Naast ‘Laser en Photonics’ zijn dat ‘Mechatronic Engineering & Systems’, ‘Metrology’, ‘Vacuum & Clean’, ‘Micro Processing & Motion’ en ‘Production for high precision’.

Ruim 350 exposanten

Voor alle thema’s geldt dat diverse vertegenwoordigers op de beursvloer in de Bossche Brabanthallen te vinden zullen zijn. In totaal gaat het alleen al om ruim 350 exposanten, met daaromheen een indrukwekkend programma met hoogtepunten zoals een keynote van Cor Ottens (System Architect bij ASML), de presentatie van de nieuwste uitgave van PIT Magazine over sleuteltechnologieën en lezingen over Big Science-projecten, door ILOnet. Er is midden op de beursvloer ook  een ‘AM for Precision Plein’ met 14 additive manufacturing specialisten. Natuurlijk ontbreken ook de vaste ankerpunten zoals de uitreiking van de Ir. Davidson Award en de Wim van der Hoek Award door de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE) niet. Om aan te geven dat precisietechnologie van generatie op generatie wordt doorontwikkeld is er ook het Young Talent Pitch Programma voor innovaties door jonge talenten.

Cruciale pijler

Met de Precisiebeurs maakt Mikrocentrum opnieuw duidelijk dat onze maatschappij niet zonder de hightech maakindustrie kan. Programmamanager Bart Kooijmans noemt hightech een cruciale pijler van de (inter)nationale economie. “Deze sector is inmiddels verantwoordelijk voor 50% van alle R&D-investeringen in Nederland met een exportwaarde van zo’n 22 miljard. De vraag naar hightech producten blijft groeien, waardoor ook de ontwikkelingen en innovaties rondom precisietechnologie versnellen. De realisatie ervan vraagt om specialisatie op verschillende gebieden, maar ook om samenwerking en kennisdeling. Dat alles komt bij elkaar tijdens de 22e editie van de Precisiebeurs, op 15 en 16 november in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De gehele precisietechnologie waardeketen komt er samen om kennis te delen over de laatste ontwikkelingen en om te netwerken.”

Deze sector is inmiddels verantwoordelijk voor 50% van alle R&D-investeringen in Nederland met een exportwaarde van zo’n 22 miljard - Bart Kooijmans, Programmamanager Precisiebeurs

Buitenbeentje

Roland Kuijvenhoven kan dat alleen maar beamen. Voelde hij zich eerst met zijn fotonica-collega’s nog een beetje een buitenbeentje, dat is nu als een van de zes hoofdthema’s zeker niet meer het geval. “We zien dat er veel belangstelling is voor de fotonica en dus kunnen we ons hier mooi profileren voor de bedrijven die we vertegenwoordigen. Laagdrempelig, zodat het makkelijk is voor zowel bestaande als potentiële klanten.” Zelf zal hij daarom vooral in de stand te vinden zijn. “Natuurlijk zal ik ook wel even over de beurs lopen, hier en daar kennismaken en een paar lezingen meepikken, maar ik denk dat ik vooral van nut kan zijn voor mensen die meer over ons werk te weten willen komen. Als leverancier aan de fotonica-industrie in de Benelux, met een team van gepassioneerde, ervaren, goed opgeleide fotonica-ingenieurs, is het onze missie om de beste fotonica-oplossing te vinden voor al onze klanten. Of het nu voor onderzoek & ontwikkeling is of voor de industrie. Daar praten we graag met iedereen over door!”

MTA Group

Voor Jean-Pierre Noten, Corporate Communication Manager van de MTA Group hoopt de bezoekers vooral mee te geven dat zijn bedrijf de one-stop-factory is voor de ontwikkeling, industrialisatie en serieproductie van hightech mechatronische systemen. “We werken voor gerenommeerde OEM’s uit diverse markten. Of het nu gaat om produceren volgens klantspecificaties, of dat we eerst in co-creatie ontwikkelen en daarna produceren, het zit in ons DNA dat we streven naar een zo optimaal en kostenefficiënt mogelijk productieproces.”

MTA kan zich met veel andere exposanten scharen onder het hoofdthema Mechatronic Engineering & Systems. Maar dat wil niet zeggen dat Noten alleen bij de bedrijven te vinden zal zijn die daar ook aan verwant zijn “Naast dat we aanwezig zijn op onze eigen stand nemen we altijd uitgebreid de tijd om rond te lopen, informatie op te doen en af te spreken met relaties. Dit jaar geeft collega Richard van Lieshout een keynote presentatie, samen met één van onze klanten, VSParticle. Alles bij elkaar is de Precisiebeurs voor ons elk jaar weer een mooi moment om kennis te halen en te brengen. Maar ook om te netwerken en relaties te ontmoeten en ook met een interessante klantcase onze kennis en competenties te tonen op onze eigen beursstand.”

 Alles bij elkaar is de Precisiebeurs voor ons elk jaar weer een mooi moment om kennis te halen en te brengen -  Jean-Pierre Noten, Corporate Communication Manager van de MTA Group

Katalysator

Volgens Kooijmans is het precies die sectorbrede aanwezigheid van topprofessionals uit de hightech sector, kennisinstellingen, overheidsinstanties, technische universiteiten en incubatorprogramma's die de Precisiebeurs zo inteerssant maakt. “Ze komen hier bijeen om samen te werken aan de toekomst. De toenemende vraag naar precisie is wat al die professionals bindt, evenals hun inspanning om aan die vraag te kunnen voldoen.”

De toenemende vraag naar precisie is wat al die professionals bindt, evenals hun inspanning om aan die vraag te kunnen voldoen  - Bart Kooijmans, Programmamanager Precisiebeurs

Om diezelfde reden is er dit jaar ook extra ruimte voor de brancheverenigingen en non-profits die zo’n belangrijke rol spelen achter de industrie zelf. Zo zijn er meer dan 25 partijen in de ‘netwerkarena’, waaronder de technische universiteiten, hogescholen en mbo’s, de brancheverenigingen, kennisinstellingen, overheidsinstellingen die alles bij elkaar een bezoek aan de beurs nog interessanter maken. “Ook dat draagt weer bij aan ons grote doel: de Precisiebeurs als katalysator voor de hightech industrie. Het laat zien dat we breed erkend worden als hét moment in het jaar waar iedereen bij wil zijn.”

Gratis toegankelijk en aanmelden

De Precisiebeurs is gratis te bezoeken in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch op 15 en 16 november. Meld je bezoek aan via de onderstaande button.

Registreer gratis jouw bezoek